Tuesday, December 2, 2008

baigneuses


Een allereerste blog. Het moest er eens van komen. Om informatie terug te kunnen delen met breisters/ers die ik al zolang via hun blogs volg. Als ik nu namen ga noemen vergeet ik er vast een aantal, maar ik zal ze later linken via mijn blog.

Het breiwerk op de foto en bij mijn introductie is in het echt ongeveer 24 bij 19 centimeter groot. Het is ontstaan toen ik drie jaar geleden in het atelier van Cezanne in Zuid-Frankrijk op bezoek was. In dit atelier is Cezanne begonnen met het schilderen van zijn "baigeneuses". Het schilderij was zo groot geworden dat hij een gat in de muur heeft gemaakt om het naar buiten te kunnen vervoeren.
Enthousiast van het verhaal en geinspireerd met blote badende lijven aan het werk te gaan heeft mijn lief een serie fotoportretten gemaakt die als bron voor het breiwerk hebben gediend. De portretten zijn verwerkt in een serie geschilderde schetsen die nu verwerkt zijn in dit eerste breiwerk.
Inmiddels is er een tweede werk klaar, maar foto's daarvan komen misschien later nog.

5 comments:

triconette said...

Dag Loret, welkom in blogland en doe je meteen met een mooie binnenkomer! Bijzonder dit (brei)werk, al kun je een breiwerk altijd wel naar buiten krijgen zonder een muur neer te halen.
yvonnep
http://www.philippa.nl/yvonnep

Ik brei said...

Er bestaan wel breiwerken zo groot dat je er een muur voor moet afbreken hoor! Dank voor jouw allereerste reactie op mijn blog

Touslesgarcons said...

Ik volg je!

Ken je deze site al:
www.woodwoolstool.com?

Touslesgarcons said...

Ik wens je een heel gelukkig, bruisend & breiend nieuw jaar!

Touslesgarcons said...

Ik zie uit naar je volgende blogpost....